Hlavné jedláRecepty

Recept na jednoduchú bolonskú omáčku

Tento lahodný recept je hotový za 55 minút a z nižšie uvedených ingrediencií ho môže pripraviť až pre 6 osôb.

Ingrediencie

  • 4 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 stredne veľká cibuľa, nahrubo nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, olúpané, nahrubo nakrájané
  • 1 stonka zeleru, nahrubo nakrájaná
  • 1 mrkva, nahrubo nakrájaná
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 plechovka (800g) drvených paradajok
  • hrsť plochej talianskej petržlenovej vňate, nakrájanej na menšie kúsky
  • 8 lístkov čerstvej bazalky, nakrájaných na kúsky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • 60 g čerstvo nastrúhaného syra Pecorino Romano

Postup

  1. Olej dajte do panvice a zohrejte ho na stredne silnom ohni. Keď sa z neho takmer začne dymiť, pridajte cibuľu a cesnak a smažte, kým cibuľa nezmäkne, približne osem minút.
  2. Pridajte zeler a mrkvu a restujte päť minút.
  3. Zvýšte teplotu na vysokú a pridajte mleté hovädzie mäso. Za častého miešania a rozbíjania väčších hrudiek smažte, kým mäso nezružovie, približne osem minút.
  4. Pridajte paradajky, petržlenovú vňať a bazalku a varte na miernom ohni, kým omáčka nezhustne, približne pol hodiny.
  5. Skontrolujte, či je dochutená.
  6. Pri podávaní ozdobte bolonskú omáčku strúhaným syrom Pecorino Romano. Podávajte horúce s cestovinami.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang