Tento lahodný recept je hotový za 55 minút a z nižšie uvedených ingrediencií ho môže pripraviť až pre 6 osôb.
Ingrediencie
- 4 lyžice extra panenského olivového oleja
- 1 stredne veľká cibuľa, nahrubo nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, olúpané, nahrubo nakrájané
- 1 stonka zeleru, nahrubo nakrájaná
- 1 mrkva, nahrubo nakrájaná
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 plechovka (800g) drvených paradajok
- hrsť plochej talianskej petržlenovej vňate, nakrájanej na menšie kúsky
- 8 lístkov čerstvej bazalky, nakrájaných na kúsky
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie
- 60 g čerstvo nastrúhaného syra Pecorino Romano
Postup
- Olej dajte do panvice a zohrejte ho na stredne silnom ohni. Keď sa z neho takmer začne dymiť, pridajte cibuľu a cesnak a smažte, kým cibuľa nezmäkne, približne osem minút.
- Pridajte zeler a mrkvu a restujte päť minút.
- Zvýšte teplotu na vysokú a pridajte mleté hovädzie mäso. Za častého miešania a rozbíjania väčších hrudiek smažte, kým mäso nezružovie, približne osem minút.
- Pridajte paradajky, petržlenovú vňať a bazalku a varte na miernom ohni, kým omáčka nezhustne, približne pol hodiny.
- Skontrolujte, či je dochutená.
- Pri podávaní ozdobte bolonskú omáčku strúhaným syrom Pecorino Romano. Podávajte horúce s cestovinami.