Hlavné jedláRecepty

Recept na omáčku Madeira

Tento lahodný recept je hotový za 20 minút a z nižšie uvedených ingrediencií môžete nasýtiť až 6 osôb.

Ingrediencie

  • 7 lyžic nesoleného masla
  • 3 lyžice múky
  • 475 ml hovädzieho vývaru
  • 135 ml vína Madeira
  • 1 šalotka
  • pohár portského
  • soľ a korenie

Postup

  1. Rozpustite 3 lyžice masla. Potom pridajte múku a za stáleho miešania miešajte, kým nezhnedne a nie je hladká.
  2. Pridajte hovädzí vývar a víno – stále miešajte a miešajte, kým nezhustne.
  3. V samostatnej panvici pridajte šalotku a portské a zredukujte.
  4. Po zredukovaní zmiešame s omáčkou Madeira a dochutíme.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang