Hlavné jedláRecepty

Recept na grilovaného lososa

Jednoduchá marináda zo sójovej omáčky a hnedého cukru s nádychom citróna a cesnaku je dokonalým slano-sladkým dochutením filetov z lososa.

Suroviny

  • 1,5 kg filetov z lososa
  • citrónové korenie podľa chuti
  • cesnakový prášok podľa chuti
  • soľ podľa chuti
  • ⅓ šálky sójovej omáčky
  • ⅓ šálky hnedého cukru
  • ⅓ šálky vody
  • ¼ šálky rastlinného oleja

Postup

  1. Filety z lososa ochuťte citrónovým korením, cesnakovým práškom a soľou.
  2. V malej miske zmiešajte sójovú omáčku, hnedý cukor, vodu a rastlinný olej, kým sa cukor nerozpustí.
  3. Rybu vložte do veľkého uzatvárateľného plastového vrecka so zmesou sójovej omáčky, uzavrite a otočte, aby sa obalil. Uložte do chladničky na najmenej 2 hodiny.
  4. Gril predhrejte na strednú teplotu.
  5. Grilovací rošt zľahka potrite olejom. Lososa zbavte prebytočnej marinády a položte ho na predhriaty gril.
  6. Lososa pečte 6 až 8 minút z každej strany, alebo kým sa ryba ľahko neodlupuje vidličkou.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang