Hlavné jedláRecepty

Recept na teriyaki kuracie stehná

Kuracie mäso a teriyaki marináda tvoria nebesky dobrú kombináciu.

Suroviny

  • 60 ml sójovej omáčky
  • 2 lyžice hnedého cukru
  • 2 lyžice suchého sherry
  • 2 lyžice ryžového octu
  • 2 strúčiky cesnaku rozdrvené lisom na cesnak
  • 1 lyžička jemne nastrúhaného čerstvého zázvoru
  • 1/4 lyžičky červených chilli vločiek
  • 910 g kuracích stehien bez kože
  • 2 lyžičky sezamových semienok

Postup

  1. Zmiešajte sójovú omáčku, cukor, sherry, ocot, cesnak, zázvor a chilli vločky a miešajte, kým sa cukor nerozpustí. Preneste do uzatvárateľného plastového vrecka a pridajte kuracie mäso.
  2. Vrecko uzavrite a kurča marinujte v chladničke, pričom ho raz otočte. Kurča môžete marinovať až 4 hodiny.
  3. Gril v rúre rozohrejte na vysokú teplotu. Uložíme kurča na plech kožou nadol a grilujeme, kým nie je hnedé a chrumkavé, 8 až 10 minút.
  4. Otočte kurča a grilujte, kým nie je takmer prepečené, približne o 8 minút dlhšie.
  5. Posypte sezamovými semienkami a grilujte, kým semienka nezískajú zlatohnedú farbu a kurča nebude hotové, ešte 1 až 2 minúty.

© 2025 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang