Kuracie mäso a teriyaki marináda tvoria nebesky dobrú kombináciu.
Suroviny
- 60 ml sójovej omáčky
- 2 lyžice hnedého cukru
- 2 lyžice suchého sherry
- 2 lyžice ryžového octu
- 2 strúčiky cesnaku rozdrvené lisom na cesnak
- 1 lyžička jemne nastrúhaného čerstvého zázvoru
- 1/4 lyžičky červených chilli vločiek
- 910 g kuracích stehien bez kože
- 2 lyžičky sezamových semienok
Postup
- Zmiešajte sójovú omáčku, cukor, sherry, ocot, cesnak, zázvor a chilli vločky a miešajte, kým sa cukor nerozpustí. Preneste do uzatvárateľného plastového vrecka a pridajte kuracie mäso.
- Vrecko uzavrite a kurča marinujte v chladničke, pričom ho raz otočte. Kurča môžete marinovať až 4 hodiny.
- Gril v rúre rozohrejte na vysokú teplotu. Uložíme kurča na plech kožou nadol a grilujeme, kým nie je hnedé a chrumkavé, 8 až 10 minút.
- Otočte kurča a grilujte, kým nie je takmer prepečené, približne o 8 minút dlhšie.
- Posypte sezamovými semienkami a grilujte, kým semienka nezískajú zlatohnedú farbu a kurča nebude hotové, ešte 1 až 2 minúty.