Hlavné jedláRecepty

Recept na pečené kuracie prsia s medovo-horčicovou omáčkou

Toto kurča s medovo-horčicovou omáčkou sa pripravuje rýchlo a jednoducho a milujú ho aj deti.

Suroviny

  • 6 polovíc kuracích pŕs bez kože a kostí
  • soľ a korenie podľa chuti
  • ½ šálky medu
  • ½ šálky pripravenej horčice
  • 1 lyžička sušenej bazalky
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • ½ lyžičky sušenej petržlenovej vňate

Postup

  1. Predehrejte rúru na 175 °C. Misku na pečenie s rozmermi 23×33 cm zľahka vymastite olejom.
  2. Kuracie prsia ochuťte soľou a korením. Vložte ich do pripravenej misy na pečenie.
  3. V malej miske zmiešajte med, horčicu, bazalku, papriku a petržlenovú vňať. Kuracie mäso zalejte 1/2 medovo-horčicovej zmesi a potrite štetcom, aby sa pokrylo.
  4. Pečte vo vyhriatej rúre 30 minút. Kúsky kurčaťa otočte a potrite zvyšnou medovo-horčicovou zmesou. Pokračujte v pečení, kým kurča nie je ružové a šťava nevyteká, ďalších 10 až 15 minút.
  5. Pred podávaním nechajte 10 minút vychladnúť.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang