Toto kurča s medovo-horčicovou omáčkou sa pripravuje rýchlo a jednoducho a milujú ho aj deti.
Suroviny
- 6 polovíc kuracích pŕs bez kože a kostí
- soľ a korenie podľa chuti
- ½ šálky medu
- ½ šálky pripravenej horčice
- 1 lyžička sušenej bazalky
- 1 lyžička sladkej papriky
- ½ lyžičky sušenej petržlenovej vňate
Postup
- Predehrejte rúru na 175 °C. Misku na pečenie s rozmermi 23×33 cm zľahka vymastite olejom.
- Kuracie prsia ochuťte soľou a korením. Vložte ich do pripravenej misy na pečenie.
- V malej miske zmiešajte med, horčicu, bazalku, papriku a petržlenovú vňať. Kuracie mäso zalejte 1/2 medovo-horčicovej zmesi a potrite štetcom, aby sa pokrylo.
- Pečte vo vyhriatej rúre 30 minút. Kúsky kurčaťa otočte a potrite zvyšnou medovo-horčicovou zmesou. Pokračujte v pečení, kým kurča nie je ružové a šťava nevyteká, ďalších 10 až 15 minút.
- Pred podávaním nechajte 10 minút vychladnúť.