Tieto nakladané uhorky sú ochutené správnym množstvom kôpru a cesnaku. Sú dokonale chrumkavé a pripravené na konzumáciu už za 3 dni. V chladničke by mali vydržať približne 6 týždňov.
Suroviny
- 3 a ½ šálky vody
- 1 a ¼ šálky bieleho octu
- 1 lyžica bieleho cukru
- 1 lyžica morskej soli
- 4 šálky uhoriek
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 zväzky čerstvého kôpru
Postup
- Vodu, ocot, cukor a morskú soľ zmiešajte v hrnci na silnom ohni a priveďte k varu. Odstavte z ohňa a nechajte úplne vychladnúť.
- Do zaváracích pohárov naukladajte rovnomerne nakrájané uhorky (pozdĺž alebo na kolieska), cesnak a čerstvý kôpor.
- Uhorky, cesnak a kôpor zalejte vychladnutou octovou zmesou. Nádobu uzavrite viečkom a uložte do chladničky aspoň na 3 dni.