Tento lahodný recept je hotový za 380 minút a ingrediencie uvedené nižšie môžu poslúžiť až pre 4 osoby.
Ingrediencie
- 400 g plechovky nakrájaných paradajok
- 2 a 1/2 lyžice červeného vínneho octu
- 1 lyžica hladkej múky
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 2 lyžičky garam masaly
- jeden 1 cm kúsok čerstvého zázvoru, olúpaný a nakrájaný na kúsky
- 2 strúčiky cesnaku, rozpolené
- soľ a čerstvo namleté čierne korenie
- 450 g zemiakov s červenou šupkou, nakrájaných na polcentimetrové kúsky
- 1 kg kuracích stehien, zbavených kože (asi 8 stehien)
- 150 g baby špenátu
- 2 lyžice nasekaného čerstvého koriandra plus ďalší na ozdobu
Postup
- V mixéri alebo v kuchynskom robote zmiešajte paradajky so šťavou, 2 lyžice octu, múku, paradajkový pretlak, 1 lyžičku garam masaly, zázvor, cesnak, 1/2 lyžičky soli a 1/4 lyžičky korenia.
- Pyré mixujte, kým sa dobre nezmieša a bude len mierne konzistentné, potom ho odložte bokom.
- Zemiaky rozložte na dno hrnca. Kuracie mäso posypte zvyšnou 1 lyžičkou garam masaly, 1/4 lyžičky soli a 1/4 lyžičky korenia a položte na zemiaky v jednej vrstve. Kuracie mäso zalejte omáčkou.
- Varte na vysokej teplote 3 1/2 až 4 hodiny alebo na nízkej teplote 6 až 7 hodín.
- Odkryte hrniec a vmiešajte baby špenát, kým nebude mäkký, približne 1 minútu.
- Kari nechajte stáť nezakryté 10 až 15 minút, aby omáčka trochu zhustla. Pridajte zvyšnú 1 lyžičku octu a nasekaný koriander a dochuťte ďalšou soľou a korením.
- Podávajte s ďalším koriandrom na ozdobu a s chlebom na naberanie omáčky.