Hlavné jedláRecepty

Recept na kuracie kari

Tento lahodný recept je hotový za 380 minút a ingrediencie uvedené nižšie môžu poslúžiť až pre 4 osoby.

Ingrediencie

  • 400 g plechovky nakrájaných paradajok
  • 2 a 1/2 lyžice červeného vínneho octu
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 2 lyžičky garam masaly
  • jeden 1 cm kúsok čerstvého zázvoru, olúpaný a nakrájaný na kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, rozpolené
  • soľ a čerstvo namleté čierne korenie
  • 450 g zemiakov s červenou šupkou, nakrájaných na polcentimetrové kúsky
  • 1 kg kuracích stehien, zbavených kože (asi 8 stehien)
  • 150 g baby špenátu
  • 2 lyžice nasekaného čerstvého koriandra plus ďalší na ozdobu

Postup

  1. V mixéri alebo v kuchynskom robote zmiešajte paradajky so šťavou, 2 lyžice octu, múku, paradajkový pretlak, 1 lyžičku garam masaly, zázvor, cesnak, 1/2 lyžičky soli a 1/4 lyžičky korenia.
  2. Pyré mixujte, kým sa dobre nezmieša a bude len mierne konzistentné, potom ho odložte bokom.
  3. Zemiaky rozložte na dno hrnca. Kuracie mäso posypte zvyšnou 1 lyžičkou garam masaly, 1/4 lyžičky soli a 1/4 lyžičky korenia a položte na zemiaky v jednej vrstve. Kuracie mäso zalejte omáčkou.
  4. Varte na vysokej teplote 3 1/2 až 4 hodiny alebo na nízkej teplote 6 až 7 hodín.
  5. Odkryte hrniec a vmiešajte baby špenát, kým nebude mäkký, približne 1 minútu.
  6. Kari nechajte stáť nezakryté 10 až 15 minút, aby omáčka trochu zhustla. Pridajte zvyšnú 1 lyžičku octu a nasekaný koriander a dochuťte ďalšou soľou a korením.
  7. Podávajte s ďalším koriandrom na ozdobu a s chlebom na naberanie omáčky.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang