Vynikajúce spojenie kuracieho mäsa, čerstvého ananásu a medovo-horčicovej omáčky.
Suroviny
- 8 vykostených kuracích stehien bez kože
- 1 šálka kečupu
- 1/4 šálky sójovej omáčky
- 1/4 šálky medu
- 1 lyžica horčice
- 1/4 šálky hnedého cukru
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 citrón, odšťavený
- 1 čerstvý ananás (prípadne kompót)
- extra panenský olivový olej na potretie
- soľ a mleté čierne korenie
- 16 drevených špajlí namočených na 30 minút vo vode
Postup
- V hrnci na strednom ohni zmiešajte kečup, sójovú omáčku, med, horčicu, cukor, celý cesnak a citrónovú šťavu. Priveďte do varu a pomaly varte, kým nezhustne, približne 10 minút. Odstavte a nechajte vychladnúť.
- Rozohrejte vonkajší gril alebo grilovaciu panvicu. Každé kuracie stehno rozrežte na 2 kusy. Ananás ošúpeme a nakrájame na 1,5-centimetrové kúsky.
- Kúsky kuracieho mäsa a ananásu striedavo navliekajte na špajdle. Potrite ich olivovým olejom a okoreňte soľou a korením.
- Z omáčky odstráňte strúčiky cesnaku. Približne polovicu omáčky dajte do malej misky na neskôr. Druhou časťou omáčky potrite špízy.
- Pečte ich na grile, pričom ich pravidelne potierajte grilovacou omáčkou, kým nie sú prepečené, približne 10 až 15 minút.
- Podávajte so zvyšnou omáčkou na namáčanie, zeleninou a pečivom.