Táto krémová kuracia polievka z divokej ryže je už roky súčasťou nášho jedálnička. Aby som ušetrila čas, kuracie mäso a divokú ryžu uvarím a zeleninu nakrájam deň vopred.
Ingrediencie
- 1/2 litra kuracieho vývaru
- 250 g čerstvých húb, nakrájaných
- 1 šálka najemno nakrájaného zeleru
- 1 šálka nakrájanej mrkvy
- 1/2 šálky nadrobno nakrájanej cibule
- 1 lyžička kuracieho bujónu vo forme granúl
- 1 lyžička sušených petržlenových vňatí
- 1/4 lyžičky cesnakového prášku
- 1/4 lyžičky sušeného tymiánu
- 1/4 šálky masla nakrájaného na kocky
- 1/4 šálky hladkej múky
- 1 plechovka kondenzovanej hubovej polievky, neriedená
- 1/2 šálky suchého bieleho vína alebo ďalšieho kuracieho vývaru
- 3 šálky uvarenej divokej ryže
- 2 šálky vareného kuracieho mäsa nakrájaného na kocky
Postup
- Vo veľkom hrnci zmiešajte prvých 9 ingrediencií.
- Priveďte do varu.
- Znížte teplotu, prikryte a varte 30 minút.
- V malom hrnci rozpusťte maslo, vmiešajte múku, kým nevznikne hladká hmota.
- Postupne zašľahajte zmes vývaru.
- Priveďte do varu, varte a miešajte 2 minúty alebo kým nezhustne.
- Vmiešajte polievku a víno.
- Pridajte ryžu a kuracie mäso, prehrejte.