Jednoduchý recept na šťavnaté a veľmi chutné bravčové mäso bez kosti pečené v rúre.
Suroviny
- olivový olej v spreji
- 1 lyžica soli
- ½ lyžičky čierneho korenia
- 1 lyžica cesnakového prášku
- 1 lyžica papriky (obyčajnej alebo údenej)
- 1 lyžička sušenej šalvie
- 1 lyžička sušeného tymiánu
- 1500 g bravčového pliecka bez kostí
Postup
- Plech na pečenie s okrajmi vyložte papierom a pripevnite naň drôtenú mriežku. Postriekajte mriežku olivovým olejom.
- V malej miske zmiešajte kuchynskú soľ, čierne korenie, cesnakový prášok, papriku, šalviu a tymián.
- Mäso osušte papierovými utierkami. Položte ho na drôtený rošt. Zmes korenia rozotrite po mäse z každej strany. Vrchnú časť hojne postriekajte olivovým olejom.
- Rúru predhrejte na 220 °C.
- Počas vyhrievania rúry nechajte pečienku odpočívať pri izbovej teplote, približne 30 minút.
- Bravčové mäso vložte do horúcej rúry. Pečte ho 15 minút, potom znížte teplotu na 180 °C a pokračujte v pečení približne 75 minút.
- Pliecko vyberte z rúry. Voľne prikryte fóliou a nechajte 20 minút odpočívať. Nakrájajte na plátky a podávajte.