Príprava tohto receptu je veľmi nenáročná, no na výsledok si musíte počkať približne 6 hodín, za tú chuť to ale rozhodne stojí.
Suroviny
- 1 stredne veľká cibuľa
- 900 g duseného hovädzieho mäsa nakrájaného na kocky
- 2 lyžice hladkej múky
- soľ a mleté čierne korenie
- 2 červené papriky
- 2 strúčiky cesnaku
- 1/2 šálky hovädzieho vývaru
- 2 lyžice sladkej papriky
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 1 lyžička drvenej rasce
- 1/2 šálky kyslej smotany
- 1/4 šálky nasekaného kôpru a/alebo petržlenovej vňate
- vaječné rezance alebo zemiaky ako príloha
Postup
- Cibuľu nakrájajte na kolieska a rozložte na dno veľkého hrnca.
- Hovädzie mäso premiešajte s múkou, 1 lyžičkou soli a 1/4 lyžičkou korenia a položte na cibuľu.
- Na vrch pridajte nakrájanú papriku a pretlačený cesnak.
- Vývar, sladkú mletú papriku, paradajkový pretlak a rascu premiešajte a nalejte na hovädzie mäso.
- Prikryte a varte, kým mäso veľmi nezmäkne, buď na vysokej teplote 4 až 5 hodín, alebo na nízkej teplote 7 až 8 hodín.
- Odkryte a nechajte stáť aspoň 10 minút.
- Vmiešajte kyslú smotanu a kôpor a podľa chuti pridajte soľ a korenie.
- Podávajte s vaječnými rezancami alebo zemiakmi.