Tieto jednoduché lososové placky sú perfektným a jednoduchým jedlom, ktoré si rýchlo pripravíte uprostred týždňa. Zelená cibuľka, kôpor a citrón dodávajú receptu sviežu chuť.
Ingrediencie
- 1 plechovka lososa (prípadne tuniaka), scedená, okrem 2 lyžíc tekutiny
- 1 veľký plátok chleba bez kôrky, rozdrobený
- 3 lyžice zelenej cibule, nakrájanej
- 1 stredne veľký strúčik cesnaku, roztlačený
- 1 lyžica čerstvého kôpru alebo 1 čajová lyžička sušeného
- 3 lyžice mletej zelenej papriky
- 1 lyžica múky
- 1 veľké vajce
- 1/2 lyžičky sladkej papriky
- 1 lyžička jemne nastrúhanej citrónovej kôry
- 2 lyžičky citrónovej šťavy
- 1/4 lyžičky soli
- čerstvo mleté čierne korenie
- 3 lyžice olivového oleja
Postup
- Vo veľkej mise jemne zmiešajte lososa (vrátane 2 lyžíc tekutiny z konzervy), chlieb, zelenú cibuľu, cesnak, kôpor, papriku, múku, vajce, papriku, citrónovú kôru, citrónovú šťavu, soľ a korenie.
- Vytvarujte 8 placiek hrubých asi 1,5 cm.
- Placky prikryte a aspoň 30 minút (alebo až niekoľko hodín) ich chlaďte v chladničke, aby stuhli.
- Na veľkej panvici rozohrejte olivový olej na stredne vysokej teplote. Placky smažte, kým nebudú pekne opečené z oboch strán, približne 3 až 4 minúty z každej strany.