Doprajte si zdravé a chutné jedlo na ázijský spôsob.
Ingrediencie
- 4 kuracie stehná
- 1 liter vody
- 2 lyžice nasekaného zázvoru
- 1 cibuľa nakrájaná na štvrtiny
- 1 mrkva nakrájaná nahrubo
- 400 g sušených rezancov soba
- 80 g baby špenátu
- 2 malé uhorky jemne nastrúhané
- 2 jarné cibuľky nakrájané nadrobno
- 1 lyžica opražených sezamových semienok na ozdobu
Na dresing
- 100 g opražených sezamových semienok
- 2 lyžice cukru
- 1 lyžica prášku wasabi
- 1 lyžica miso pasty
- 2 lyžice mirinu
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 4 lyžice vody
Postup
- Stehná, vodu, zázvor, cibuľu a mrkvu vložte do hrnca a na miernom ohni priveďte do varu.
- Keď sa vývar začne variť, znížte teplotu. Varte pol hodiny.
- Odstavte hrniec z ohňa a nechajte kurča vo vývare vychladnúť. Takto zostane kurča pekne štavnaté.
- Medzitým si pripravte dresing tak, že v tĺčiku a mažiari rozdrvíte sezamové semienka na hladkú pastu.
- Pridajte ostatné prísady a pokračujte v mletí, kým nezískate konzistenciu hustej smotany a odložte bokom.
- Kuracie mäso vyberte z vychladnutého vývaru.
- Kuracie mäso rozdrvte vidličkou a zbavte ho kože a kostí.
- Vývar sceďte a zeleninu vyhoďte.
- Dajte variť hrniec s vodou. Pridajte rezance.
- Rezance varte, kým nezmäknú. Po uvarení ich sceďte pod studenou tečúcou vodou, aby ste odstránili škrob, a potom ich dobre osušte.
- Kuracie mäso, rezance, špenát a uhorky vložte do veľkej misy a pridajte ¾ dresingu. Dôkladne premiešajte.
- Teraz naaranžujte na jednotlivé servírovacie misky a ozdobte zvyškom dresingu, jarnou cibuľkou a sezamovými semienkami.
TIP: Ak vám zvýšilo kuracie mäso, môžete ho použiť na arabskú kuraciu polievku.