Táto polievka má hneď niekoľko pozitív. Prvé pozitívum tejto mrkvovej polievky je, že je z domácej mrkvy, ktorá nám rastie v Trnave. Druhé pozitívum je, že obsahuje prospešné karotenoidy v prirodzenej forme a nakoniec, máme jej veľa.
Receptov je na internete asi miliarda, ale ja mám aj tak ten svoj najradšej.
Potrebujeme:
- bio pozitív mrkvu teda – 5 veľkých mrkvičiek
- 2 strúčiky cesnaku
- zázvor
- kari korenie
- sójovka
- kokosový olej
- pol litra domáceho paradajkového pretlaku
- tekvicové semiačka
- tekvicový olej
Postup:
Mrkvu očistíme a nakrájanú ju opečieme na kokosovom oleji. Pridáme zázvor, dva strúčky rozpučeného cesnaku, karí korenie, sójovú omáčku a zalejeme filtrovanou vodou. Mojou tajnou zbraňou v kuchyni je domáci paradajkový pretlak od babky, ktorý v tejto polievke nemôže chýbať. Necháme povariť pokiaľ mrkva nezmäkne potom odstavíme a pomixujeme. Nakoniec pridáme pomixované tekvicové semiačka a kvapky tekvicového oleja.
Konzumácia tejto polievky môže byť aj priestorom pre relax a oddych doma spojený s čítaním článkov na internete, ako napríklad na tému carvago skúsenosti ľudí.
Šmakovú chuť!