Vyskúšajte v kuchyni niečo nové a pripravte si túto výbornú rybu s exotickými chuťami.
Ingrediencie
- 2 lyžičky rastlinného oleja
- 4 šalotky, jemne nasekané (asi 3/4 šálky)
- 2 a 1/2 lyžičky červenej kari pasty alebo 2 čajové lyžičky kari korenia
- 2 šálky kuracieho vývaru
- 1/2 šálky kokosového mlieka
- 1/2 lyžičky soli, plus ďalšie na dochutenie
- 4 kúsky filé z halibuta, bez kože
- 5 šálok špenátu
- 1/2 šálky listov čerstvého koriandra
- 2 šalotky, len zelená časť, nakrájané na tenké plátky
- 2 lyžice čerstvej limetkovej šťavy
- čierne korenie podľa chuti
- 2 šálky uvarenej hnedej ryže na podávanie
Postup
- Umytý baby špenát uvarte v pare alebo ohrievajte v mikrovlnnej rúre 2 minúty.
- Vo veľkej panvici rozohrejte olej na miernom ohni. Pridajte šalotku a za občasného miešania smažte, kým nezačne hnednúť, 3 až 5 minút. Pridajte kari pastu a za stáleho miešania varte, kým sa nerozvonia, približne 30 sekúnd.
- Pridajte kurací vývar, kokosové mlieko, 1/2 čajovej lyžičky soli a varte, kým sa množstvo nezníži na 2 šálky, približne 5 minút.
- Halibuta ochuťte 1/4 čajovej lyžičky soli. Rybu položte na panvicu a jemne ňou potraste, aby sa ryba pokryla omáčkou. Prikryte ju a varte približne 7 minút.
- Na dno 4 polievkových tanierov dajte hromady duseného špenátu. Navrch položte rybie filé. Do omáčky vmiešajte koriander, šalotku a limetkovú šťavu a podľa chuti dochuťte soľou a korením. Omáčku nalejte na ryby a podávajte s ryžou.