Hlavné jedlá

Halibut na thajský spôsob – recept

Vyskúšajte v kuchyni niečo nové a pripravte si túto výbornú rybu s exotickými chuťami.

Ingrediencie

  • 2 lyžičky rastlinného oleja
  • 4 šalotky, jemne nasekané (asi 3/4 šálky)
  • 2 a 1/2 lyžičky červenej kari pasty alebo 2 čajové lyžičky kari korenia
  • 2 šálky kuracieho vývaru
  • 1/2 šálky kokosového mlieka
  • 1/2 lyžičky soli, plus ďalšie na dochutenie
  • 4 kúsky filé z halibuta, bez kože
  • 5 šálok špenátu
  • 1/2 šálky listov čerstvého koriandra
  • 2 šalotky, len zelená časť, nakrájané na tenké plátky
  • 2 lyžice čerstvej limetkovej šťavy
  • čierne korenie podľa chuti
  • 2 šálky uvarenej hnedej ryže na podávanie

Postup

  1. Umytý baby špenát uvarte v pare alebo ohrievajte v mikrovlnnej rúre 2 minúty.
  2. Vo veľkej panvici rozohrejte olej na miernom ohni. Pridajte šalotku a za občasného miešania smažte, kým nezačne hnednúť, 3 až 5 minút. Pridajte kari pastu a za stáleho miešania varte, kým sa nerozvonia, približne 30 sekúnd.
  3. Pridajte kurací vývar, kokosové mlieko, 1/2 čajovej lyžičky soli a varte, kým sa množstvo nezníži na 2 šálky, približne 5 minút.
  4. Halibuta ochuťte 1/4 čajovej lyžičky soli. Rybu položte na panvicu a jemne ňou potraste, aby sa ryba pokryla omáčkou. Prikryte ju a varte približne 7 minút.
  5. Na dno 4 polievkových tanierov dajte hromady duseného špenátu. Navrch položte rybie filé. Do omáčky vmiešajte koriander, šalotku a limetkovú šťavu a podľa chuti dochuťte soľou a korením. Omáčku nalejte na ryby a podávajte s ryžou.

Kategorie:

Hlavné jedlá

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang