Jednoduchý recept z jedného hrnca, ktorým nasýtite až 8 ľudí.
Suroviny
- 1 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa
- 1 červená paprika
- 2 mrkvy
- 2 lyžičky mletej rasce
- 450 g extra chudého mletého hovädzieho mäsa
- 1 plechovka drvených paradajok
- 500 ml vody
- 1 čili paprička zbavená jadierok
- 2 lyžičky čili omáčky
- 1/2 lyžičky sušeného oregana
- soľ a mleté čierne korenie
- 1 plechovka bielej fazule
- 1 plechovka čiernej fazule
- 1 plechovka fazule pinto
Postup
- Vo veľkom hrnci na miernom ohni zohrejte olej. Pridajte nakrájanú cibuľu, papriku a mrkvu. Priikryte a za občasného miešania varte, kým zelenina nezmäkne, približne 10 minút.
- Pridajte rascu a za stáleho miešania varte 1 minútu.
- Pridajte mleté hovädzie mäso, zvýšte teplotu a varte, pričom mäso rozbíjajte lyžicou.
- Keď ja mäso zmäknuté, vmiešajte paradajky, vodu, čili papričku a čili omáčku, oregano, soľ a korenie.
- Varte čiastočne prikryté, občas premiešajte, po dobu 30 minút.
- Primiešajte všetky tri druhy fazule a varte ešte 20 minút.
- Podľa chuti dochuťte soľou a korením.