Najjednoduchší recept na trhané bravčové mäso, aký ste kedy pripravili. Žiadne zložité merania, minimum ingrediencií a lahodný výsledok.
Ingrediencie
- 2 lyžičky údenej papriky
- 2 lyžičky mletej rasce
- 2 lyžičky korenia
- 2 lyžičky hnedého cukru
- 1 lyžička soli
- 2 stredne veľké hrnčeky jablčného vína
- bravčové pliecko bez kosti (asi 2,5 kg)
- hrnček barbecue omáčky
- mäkké biele žemle
- šalát coleslaw
Postup
- Zmiešajte po 2 lyžičkách údenej papriky, mletej rasce, korenia a hnedého cukru a 1 lyžičku soli. Potrite 2,5 kg vykostené bravčové pliecko.
- Bravčové mäso vložte do veľkej zapekacej misy kožou nahor a zalejte 2 strednými hrnčekmi jablčného vína.
- Prikryte pokrievkou a pečte v rúre pri teplote 150 °C 4 až 8 hodín, kým sa nerozpadne. Každých pár hodín skontrolujte, či nie je suché – ak sa tak stane, pridajte ďalší hrnček jablčného vína.
- Vyberte z rúry a mäso preložte do veľkej misy, pričom tekutinu nechajte v pekáči.
- Odrežte kožu a potom mäso rozdrvte dvoma vidličkami. Odstráňte všetky mastné kúsky a z povrchu omáčky odstráňte prebytočný tuk.
- Do kastróla pridajte hrnček barbecue omáčky, premiešajte ju a potom ju naberte do misky na namáčanie.
- Vložte bravčové mäso späť do pekáča spolu so šťavou, aby zostalo vlhké. Podľa chuti dochuťte. Môžete pripraviť deň vopred.
- Podávajte v mäkkých bielych žemliach so šalátom coleslaw a miskou so šťavou po strane, aby ste si mohli sendvič počas jedenia „namočiť“.