Pečené kurča je recept veľmi rýchly a jednoduchý na prípravu a máte záruku vydareného nedeľného obeda.
Suroviny
- celé kurča bez vnútornosti
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžica cibuľového prášku alebo podľa chuti
- ½ šálky masla alebo margarínu
- 1 stonka zeleru
Postup
- Predhrejte rúru 175 °C.
- Kuracie mäso vložte do pekáča. Zvnútra aj zvonku bohato okoreňte cibuľovým práškom, soľou a korením.
- Do dutiny kurčaťa vložte 3 polievkové lyžice masla, zvyšné maslo rozložte na vonkajšiu stranu kurčaťa.
- Zeler nakrájajte na 3 alebo 4 kúsky a vložte ho do vnútra kurčaťa.
- Kurča pečte odkryté v predhriatej rúre, kým nie je ružové pri kostiach a šťava je čistá, približne 1 hodinu a 15 minút.
- Po upečení vyberte z rúry a polejeme výpekom.
- Prikryte alobalom a pred podávaním nechajte asi 30 minút odpočívať.