Suroviny
- 2 šálky polohrubej múky
- 1 ČL feniklu
- 1 ČL soli
- 1/2 ČL cukru
- 1/2 ČL sušenej drvenej feferónky (hot pepper flakes)
- 1/2 šálky bieleho vína
- 1/4 šálky olivového oleja
Postup
Všetky suroviny premiešame a vypracujeme vláčne cesto. Cesto zabalíme a dáme do chladničky na 2 hodiny. Cesto rozdelíme na štvrtiny a každú časť následne rozdelíme na 12 kúskov. Každý kúsok vyšúľame na dĺžku 12cm a konce spojíme. Krúžky poukladáme na plech a zakryjeme utierkou.
V hrnci privedieme do varu 4 litre vody a 1 PL soli. Taralli varíme po troche vo vriacej vode, kým nevyplávajú na povrch. Potom ich vyberieme a položíme na papierovú utierku trochu odkvapkať. Obschnuté Taralli poukladáme na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 190°C do zlatista.