Recepty

Taralli – recept

Suroviny

  • 2 šálky polohrubej múky
  • 1 ČL feniklu
  • 1 ČL soli
  • 1/2 ČL cukru
  • 1/2 ČL sušenej drvenej feferónky (hot pepper flakes)
  • 1/2 šálky bieleho vína
  • 1/4 šálky olivového oleja

Postup

Všetky suroviny premiešame a vypracujeme vláčne cesto. Cesto zabalíme a dáme do chladničky na 2 hodiny. Cesto rozdelíme na štvrtiny a každú časť následne rozdelíme na 12 kúskov. Každý kúsok vyšúľame na dĺžku 12cm a konce spojíme. Krúžky poukladáme na plech a zakryjeme utierkou.

V hrnci privedieme do varu 4 litre vody a 1 PL soli. Taralli varíme po troche vo vriacej vode, kým nevyplávajú na povrch. Potom ich vyberieme a položíme na papierovú utierku trochu odkvapkať. Obschnuté Taralli poukladáme na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 190°C do zlatista.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang