Tuky
rastlinné oleje /olivový, slnečnicový/, neztužené margaríny a maslo
mliečne výrobky – tvaroh, kyslá smotana, jogurt, mlieko, cmar, kefír a ďalšie kyslé nápoje, smotana do kávy, šľahačka
Ovocie a zelenina
čučoriedky, melóny, hrozienka, všetky druhy čerstvej zeleniny /okrem zemiakov, kelu a kukurice/ – paprika, paradajky /v surovom stave/, uhorky, karfiol, brokolica, mrkva, cibuľa, pór, červená repa,
kapusta, strukoviny, špenát, hlávkový šalát alebo kaleráb
Ostatné
marinované a údené ryby /makrela, losos/, huby, výhonky a klíčky, olivy, orechy (okrem arašidov, ktoré sú ťažko stráviteľné), semienka, mak, želatína, agar-agar, droždie, údené výrobky (debrecínka, šunka)
Korenie
bylinky, cesnak, chren, všetky druhy korenia
Nápoje
bylinkové čaje