Hamburgery vonkoncom nie sú záležitosťou fastfood-ov. Chutné a z poctivých surovín si ich pripravíte aj doma.
Suroviny
- 1/2 kg mletého kuracieho mäsa
- 2 šálky strúhanky
- 1/2 šálky nízkotučného mlieka
- 3 lyžice jemne nakrájanej cibule
- 1/4 lyžičky kajenského korenia
- 3/4 lyžičky hrubozrnnej soli
- mleté čierne korenie
- 1 lyžička olivového oleja
Postup
- V prípade, že ste si dali kuracie prsia pomlieť v mäsiarstve, môžete s mäsom ihneď pracovať. Ak nie, zomeľte mäso na mlynčeku alebo kuchynskom robote.
- Kuracie mäso vložte do misy, vmiešajte mlieko, 1/2 šálky strúhanky, cibuľu, kajenské korenie, soľ a mleté čierne korenie. Zmes bude veľmi vlhká a môže trochu lepiť.
- Zvyšnú časť (1 a 1/2 šálky) strúhanky dajte na tanier. Kuracie mäso rozdeľte na 4 alebo 5 častí a rukami vytvarujte placky.
- Každú placku obaľte v strúhanke.
- Na veľkej panvici rozohrejte olivový olej a kuracie fašírky smažte dozlatista, približne 5 minút z každej strany.
- Podávajte v žemli. Dochuťte kečupom alebo tatárskou omáčkou a pridajte obľúbenú zeleninu.