Tento lahodný recept je hotový za 105 minút a z nižšie uvedených ingrediencií sa môže najesť až 6 osôb.
Ingrediencie
Na citrusovú marinádu na kurča:
- 185 ml čerstvo vylisovanej pomarančovej šťavy, asi 2 pomaranče
- 2 lyžice nastrúhanej pomarančovej kôry
- 1 lyžička soli
- 2 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
- 1 lyžička lístkov čerstvej mäty
- 1 lyžice bazalkových listov
- 45 ml bieleho balzamikového octu
- 3 lyžice mletej šalotky
- 1 lyžice zelerových semienok
- 2 kg kuracích stehien s kosťou
Na glazúru:
- 15 ml olivového oleja
- 1 lyžice mletej šalotky
- 1 lyžička mletého zázvoru
- 120 g jemne nakrájanej pomarančovej marmelády
- 60 ml sladkej chilli omáčky
- 15 ml bieleho balzamikového octu
- 60 ml rezervovanej marinády, scedenej
Postup
- Všetky zložky marinády zmiešajte vo veľkom uzatvárateľnom plastovom vrecku, pridajte kuracie mäso a uložte do chladničky na 6 až 8 hodín.
- Rúru predhrejte na 180 °C. Kuracie mäso vyberte z marinády a 60 ml marinády si nechajte na glazúru.
- Kuracie mäso vložte do pekáča s rozmermi 23 × 33 cm. Pečte v rúre 45 minút.
- Medzitým pripravte glazúru. V malej panvici nastavenej na stredne silný oheň zohrejte olivový olej. Pridajte šalotku a zázvor a smažte 3 minúty. Pridajte ostatné prísady, znížte teplotu a varte 15 minút.
- Kuracie mäso polejeme glazúrou, kúsky otočíme a pečieme ďalších 15 až 25 minút, pričom každých 7 minút polejeme.
- Vyberte kurča z rúry, naaranžujte ho na tanier a ihneď podávajte.