Hlavné jedláRecepty

Recept na tuniakove krokety

Veľmi rýchly recept, s ktorým vykúzlite chutný obed či večeru.

Suroviny

  • 200 g tuniaka dlhoplutvého (bieleho)
  • 2 jarné cibuľky
  • 2 lyžičky dijonskej horčice
  • 2 veľké rozšľahané vajcia
  • 1 lyžička čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 50 g strúhanky
  • olivový olej na vyprážanie

Postup

  1. Tuniaka rozdrvíme rukami. Pridáme cibuľu, horčicu, vajcia, citrónovú šťavu, soľ, korenie, 1/3 strúhanky a vložíme do stredne veľkej misy. Dobre premiešame.
  2. Zmes rozdelíme na 8 častí, vyformujeme krokety a necháme 15 minút odpočívať.
  3. Zvyšnú časť strúhanky dáme do taniera a každú kroketu v nej obalíme zo všetkých strán.
  4. Na strednom ohni rozohrejeme dostatočné množstvo olivového oleja.
  5. Pridáme krokety a smažíme 2-3 minúty z každej strany dozlatista.
  6. Hotové krokety odložíme na tanier s papierovou utierkou, aby sa vysal nadbytočný tuk.
  7. Pred podávaním necháme chvíľu vychladnúť.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang