Veľmi rýchly recept, s ktorým vykúzlite chutný obed či večeru.
Suroviny
- 200 g tuniaka dlhoplutvého (bieleho)
- 2 jarné cibuľky
- 2 lyžičky dijonskej horčice
- 2 veľké rozšľahané vajcia
- 1 lyžička čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy
- 1/2 lyžičky soli
- 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
- 50 g strúhanky
- olivový olej na vyprážanie
Postup
- Tuniaka rozdrvíme rukami. Pridáme cibuľu, horčicu, vajcia, citrónovú šťavu, soľ, korenie, 1/3 strúhanky a vložíme do stredne veľkej misy. Dobre premiešame.
- Zmes rozdelíme na 8 častí, vyformujeme krokety a necháme 15 minút odpočívať.
- Zvyšnú časť strúhanky dáme do taniera a každú kroketu v nej obalíme zo všetkých strán.
- Na strednom ohni rozohrejeme dostatočné množstvo olivového oleja.
- Pridáme krokety a smažíme 2-3 minúty z každej strany dozlatista.
- Hotové krokety odložíme na tanier s papierovou utierkou, aby sa vysal nadbytočný tuk.
- Pred podávaním necháme chvíľu vychladnúť.