Hlavné jedláRecepty

Recept na teplý šalát z indiánskej ryže

Divoká alebo aj indiánska ryža je zdravšou alternatívou ku klasickej ryži. Má menej sacharidov a nižší glykemický index. Varí sa síce o čosi dlhšie ako biela, no jej lahodná chuť stojí za to, aby ste ju vyskúšali.

Suroviny

  • 400 g divokej ryže
  • 6 červených paprík – grilovaných, olúpaných (možnosť kúpiť už hotové)
  • hrsť nasekanej petržlenovej vňate
  • šťava z polovice citróna
  • soľ
  • korenie

Postup

  1. Postavte veľký hrniec s vodou (3 litre) na varnú dosku a priveďte jo do varu.
  2. Pridajte divokú ryžu (voda má ryžu len zakryť). Varte 40 minút.
  3. Po uvarení ryžu sceďte a odložte bokom.
  4. Na otvorenom ohni opražte/spáľte papriku do čierna. Vložte do misky a prikryte potravinovou fóliou, aby sa asi 15 min. dusila. Následne z papriky odstráňte šupku, semienka a nakrájajte na plátky. Odložte bokom. Ak máte už papriku hotovú, tento krok môžete vynechať.
  5. Do veľkej misy vložte ryžu a červenú papriku. Premiešajte s čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou.
  6. Podľa chuti osolíme a okoreníme a nakoniec dochutíme šťavou z polovice citróna.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang