Pripraviť si domácu omáčku na pizzu vôbec nie je náročné. Nezaberie vám to viac ako 40 minút a prispôsobiť si ju môžete podľa svojej chuti.
Suroviny
- 1 plechovka celých lúpaných paradajok
- 1 malá cibuľa (nakrájaná nadrobno)
- 1 strúčik cesnaku
- 3 až 4 lístky čerstvej bazalky
- 1 lyžička sušeného oregana
- štipka soli
- štipka mletého čierneho korenia
- štipka cukru
- 2 lyžice olivového oleja na opekanie
Postup
- Obsah plechovky s paradajkami vyprázdnite do misky a paradajky nahrubo roztlačte vidličkou alebo rukami.
- Do dvojlitrového hrnca s ťažkým dnom pridajte olivový olej a na stredne silnom plameni ho trochu zohrejte. Pridajte cibuľu a smažte ju, kým nebude mierne priesvitná. Pridajte cesnak a smažte ho asi minútu do zlatista.
- Do zmesi rýchlo pridajte drvené paradajky. Dobre premiešajte a priveďte do varu.
- Podľa chuti osolíme, okoreníme a pridáme čerstvú bazalku a oregano. V prípade potreby môžete pridať trochu cukru.
- Varte na miernom plameni za častého miešania aspoň 15 minút.
TIP: Ak nepoužijete hneď, vychlaďte a skladujte vo vzduchotesnej nádobe v chladničke až 1 týždeň.