Hlavné jedláRecepty

Recept na základnú omáčku na pizzu

Pripraviť si domácu omáčku na pizzu vôbec nie je náročné. Nezaberie vám to viac ako 40 minút a prispôsobiť si ju môžete podľa svojej chuti.

Suroviny

  • 1 plechovka celých lúpaných paradajok
  • 1 malá cibuľa (nakrájaná nadrobno)
  • 1 strúčik cesnaku
  • 3 až 4 lístky čerstvej bazalky
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • štipka soli
  • štipka mletého čierneho korenia
  • štipka cukru
  • 2 lyžice olivového oleja na opekanie

Postup

  1. Obsah plechovky s paradajkami vyprázdnite do misky a paradajky nahrubo roztlačte vidličkou alebo rukami.
  2. Do dvojlitrového hrnca s ťažkým dnom pridajte olivový olej a na stredne silnom plameni ho trochu zohrejte. Pridajte cibuľu a smažte ju, kým nebude mierne priesvitná. Pridajte cesnak a smažte ho asi minútu do zlatista.
  3. Do zmesi rýchlo pridajte drvené paradajky. Dobre premiešajte a priveďte do varu.
  4. Podľa chuti osolíme, okoreníme a pridáme čerstvú bazalku a oregano. V prípade potreby môžete pridať trochu cukru.
  5. Varte na miernom plameni za častého miešania aspoň 15 minút.

TIP: Ak nepoužijete hneď, vychlaďte a skladujte vo vzduchotesnej nádobe v chladničke až 1 týždeň.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang