Do vody pridáme pár semienok koriandru, bobkový list a vetvičku rozmarínu.
Kúsky morčacieho mäsa z oboch strán prekryjeme fóliou a rukou pretlačíme.
Tvrdé konce feniklu odrežeme, fenikel narežeme a dáme piecť na rozohriatu panvicu so slnečnicovým olejom.
Sitko na parenie potrieme slnečnicovým olejom a položíme na hrniec s vodou. Pridáme kúsky morčacieho mäsa, dochutíme morskou soľou, zakryjeme pokrievkou a necháme dusiť asi 10 minút.
Očistíme dva pomaranče. Do panvice s feniklom pridáme pomarančový džús a vyrezané filetky z pomarančov. Pridáme olivový olej, maslo, vytlačíme šťavu z ďalšieho pomaranča a necháme zredukovať.
Morčacie prsia nezabudneme v sitku na parenie otáčať.
Fenikel v pomarančovej šťave dochutíme morskou soľou, pridáme ešte trochu masla a dusíme, pokiaľ fenikel nezmäkne.
Do panvice pridáme lístky špenátu. Morčacie prsia odstavíme, preložíme do panvice k feniklu a necháme 3 – 4 minúty povariť v omáčke.
Dusené morčacie prsia servírujeme v pomarančovo – feniklovej omáčke, pridáme lístky čerstvého špenátu, lístky rímskeho šalátu, polejeme olivovým olejom a dochutíme čiernym korením, morskou soľou a ozdobíme reďkovkou marinovanou v pomarančovo – feniklovej omáčke.