Do misky pridáme štyri vajíčka, trochu smotany, čierneho korenia, nastrúhaného čedar syru a zamiešame.
Nakrájame papriku, šampiňóny, petržlen, šunku, šalotku, jarnú cibuľku, cherry rajčiny, cesnak a špenát.
Do zmesi vajíčok pridáme nadrobno nakrájanú šalotku, cesnak, petržlen.
Formu natrieme maslom. Na spodok formy pridáme zopár šampiňónov, gorgonzolu alebo šunku so špenátom.
Do zmesi k vajíčkam pridáme nadrobno nakrájanú šunku, paradajku, šampiňón, pažítku, zeler, špenát, papriku a trochu chilli.
Formu zalejeme vajíčkovo – syrovou zmesou a dáme piecť do rúry.
Nakrájame vňať z jarnej cibuľky, petržlen, koriander, pažítku a chilli.
Do misky so smotanou pridáme olivový olej, soľ, kúsok cesnaku roztlačeného nožom na doske, nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku, petržlen, koriander a pažítku.
Na rozohriatej panvici s olivovým olejom jemne opečieme šampiňóny, tymian a maslo.
Formu vyberieme z rúry, posypeme nastrúhaným syrom a môžeme servírovať.
Suflé podávame s čerstvým petržlenom a chilli, nastrúhaným syrom a smotanovou omáčkou.