V hrnci si necháme zovrieť vodu.
Z karfiolu si oškriabeme malé ružičky.
Rozohrejeme si panvicu a roztopíme na nej 2 ks masla.
Na jemné plátky si narežeme 2 strúčiky cesnaku, ktoré pridáme na panvicu.
Najemno si narežeme petržlen, ktorý budeme pridávať až na konci do tagliatelle.
Keď začne voda v hrnci vrieť, pridáme morskú soľ.
Do panvice s roztopeným maslom pridáme podrvené orechy, ktoré s karfiolovými ružičkami jemne orestujeme.
Cestoviny pridáme do horúcej vody a varíme ich asi 6 – 7 minút.
Panvicu, na ktorej sa nám jemne opekajú orechy s karfiolovými ružičkami odstavíme.
Cestoviny po dovarení scedíme. Časť vody, v ktorej sa varili odlejeme do panvice s jemne opečenými orechmi a karfiolovými ružičkami. Pridáme šťavu z limetky, 3 ks masla a necháme zredukovať.
Dochutíme štipkou morskej soli a pridáme cestoviny, ktoré necháme, aby nasiakli šťavu z panvice. Ešte raz dochutíme morskou soľou, pridáme kúsky narezaného petržlenu a odstavíme.
Servírujeme. Na cestoviny nastrúhame syr, dochutíme čiernym korením a ozdobíme celým petržlenom.