Z paradajok vyrežeme vnútro.
V hrnci necháme zovrieť vodu.
Nakrájame pór, stred červenej cibule vyberieme a cibuľu nakrájame, rovnako aj strúčik cesnaku.
V hrnci necháme rozohriať slnečnicový olej a pridáme nakrájanú zeleninu. Zeleninu opekáme 5 minút.
Keď voda začne vrieť pridáme morskú soľ a cestoviny.
Necháme rozohriať panvicu so slnečnicovým olejom. Nakrájané kuracie mäso pridáme na panvicu a krátko ho opečieme z každej strany 2 – 3 minúty.
Zeleninu v hrnci odstavíme.
Taniere dáme zohriať do rúry.
Trochu vody z cestovín nalejeme cez sitko do hrnca so zeleninou, ostatnú vodu scedíme. Pridáme maslo a trochu olivového oleja .
Taniere vyberieme z rúry.
Kuracie mäso zalejeme sójovou omáčkou a dolejeme trochu vody. Po chvíli mäso vyberieme na tanier a dáme do rúry, aby nevychladlo.
Do panvice, v ktorej sme piekli kuracie mäso pridáme maslo.
Kuracie mäso vyberieme z rúry, vložíme do panvice a necháme chvíľu marinovať v omáčke. Pridáme sezam a zamiešame.
Cestoviny pridáme do hrnca so zeleninou, posypeme lístkami petržlenu a môžeme servírovať.
Sezamové kuracie mäso ozdobíme petržlenom a podávame s cestovinovým šalátom posypaným sušeným chilli.