Do hrnca nalejeme kozie mlieko so smotanou, pridáme 1 dcl javorového sirupu a necháme zovrieť.
Umyté a nakrájané jahody zalejeme cointreau likérom, cez sitko posypeme práškovým cukrom a necháme marinovať, kým jahody nepustia šťavu.
Natrháme a nakrájame lístky medovky, ktoré budeme neskôr pridávať do polenty.
Do marinovaných jahôd pridáme trochu lesného medu.
Keď začne kozie mlieko so smotanou vrieť, nasypeme polentu a dochutíme trochou javorového sirupu. Pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy a trochu masla.
Polentu varíme až pokiaľ nezhustne. Pridáme nakrájanú medovku, a keď polenta zhustne, odstavíme ju a necháme lúhovať 2 – 3 minúty.
Servírujeme, sladkú polentu polejeme marinovanou šťavou z jahôd, ozdobíme lístkami medovky a podávame s jahodami.