Hlavné jedlá

Fusilli so špenátom a sardelami – recept

Do hrnca nalejeme vodu, ktorú necháme zovrieť.

Nakrájame si pór na krúžky.

Necháme rozohriať panvicu so slnečnicovým olejom. Keď máme panvicu rozohriatu, pridáme nakrájaný pór a pečieme na miernom ohni.

Sardely vidličkou popučíme, olej z nich nalejeme na panvicu, na ktorej sa nám opeká pór, rovnako pridáme aj popučené sardely a jemne všetko opečieme.

Keď začne voda vrieť, pridáme niekoľko štipiek morskej soli.

Panvicu, na ktorej sa nám opekal pór so sardelami odstavíme.

Do vriacej vody pridáme cestoviny a necháme variť 6 – 7 minút.

Keď sú cestoviny hotové, vodu z nich odlejeme a pridáme na panvicu aj s trochou vody, v ktorej sa varili. Chvíľu povaríme, necháme zredukovať, pridáme olivový olej, čierne korenie, morskú soľ, vytlačíme šťavu z limetky a na záver pridáme lístky čerstvého špenátu.

Servírujeme, posypeme sušeným chilli a ozdobíme bazalkou.

ZAPAMÄTÁME SI: 10 g soli – 100 g cestovín – 1l vody

Kategorie:

Hlavné jedlá

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang