Hlavné jedlá

Kuracie filety v pivnom ceste – recept

kuracie-filety

Budeme potrebovať:

  • zemiaky
  • olivový a repkový olej
  • 2 vajcia
  • pivo
  • sójová omáčka
  • polohrubá múka
  • petržlen
  • morská soľ, čierne korenie
  • rasca

Postup:

Nakrájame surové nepredvarené zemiaky v šupke a necháme piecť na panvici s repkovým olejom.

Na domácu majonézu zoberieme 2 celé vajíčka a oddelíme žĺtka od bielkov.

Do zemiakov počas pečenia pridáme trochu rasce a na panvici ich dáme piecť do rúry na 180 stupňov. Pečieme ich pokiaľ nezmäknú. Nesolíme ich, aby nepustili veľa šťavy.

2 žĺtka a 1 bielko pridáme do misky a ručným šľahačom šľaháme, popri šľahaní postupne pridávame olivový olej, ktorý striedame s repkovým olejom, aby majonéza zhustla. Tento proces niekoľkokrát zopakujeme. Na záver pridáme 0,5 dcl sójovej omáčky a miešame.

Na cesto, v ktorom budeme namáčať vykostené kúsky kuracích stehien potrebujeme polohrubú múku, vajíčko, morskú soľ, všetko zalejeme čiernym pivom a spolu vymiešame, aby sme nemali hrudky.

Kuracie stehná marinujeme v sójovej omáčke, ktorá nám ostala, a necháme chvíľu odstáť.

Potom ich obalíme v cestíčku a dáme do hrnca s rozohriatym olejom a pečieme na miernom ohni do chrumkava.

Keď sú filetky hotové, pripravíme servítku do misky, na ktorú ich položíme, aby sa zbavili zbytočného oleja.

Ak sú zemiaky mäkké, vyberieme ich z rúry.

Zemiaky dochutíme morskou soľou, čiernym korením, pridáme kúsok masla a dopečieme na miernom ohni. Pridáme nadrobno narezaný petržlen.

Servírujeme. Filetky vyberieme na misku vystlanú servítkou, pridáme malý kúsok petržlenu, dochutíme morskou soľou a podávame so zemiakmi a domácou majonézou.

Kategorie:

Hlavné jedlá

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang