Výnimočnosťou tohto drinku nie je len jeho červená farba, ale aj nový druh červeného kelu „Flower Sprout“. Tento druh sa podobá klasickému ružičkovému kelu, ale nemá charakteristickú horkú príchuť. Skríženie ružičkového a zeleného kelu je doplnené šťavnatými komponentmi.
Kombinácia rozličných červených bobúľ, ružového kalerábu a jemného zeleného kelu nie je pestrým potešením len pre oči, ale poteší i vaše chuťové poháriky a prinesie kúsok zdravia.
Pred samotnou prípravou je potrebné ovocie i zeleninu dobre poumývať, ošúpať a zbaviť jadierok. Na zachovanie všetkých dôležitých vitamínov odporúčame použiť pomalý odšťavovač (Slow Juicer).
Prísady:
- 1 červená repa
- 1 hrsť ríbezlí
- 1 hrsť černíc
- 1 hrsť kelu Flower Sprouts
- 1 polovica granátového jablka
- 1 figa
- 2 menšie karotky
- 1 polovica ružového kalerábu
- 1 hrsť jahôd
- 10 bobúľ červeného hrozna
- 1 hrsť malín
- 3 listy zeleného kelu
- 1 hrsť čučoriedok
- 1 polovica čiernej paradajky (kumata)
Postup:
Najskôr granátové jablko a kumatu zbavíme jadierok a nakrájame. Ostatné suroviny nevyžadujú ďalšie spracovanie, len ich postupne vložíme do odšťavovača. Výsledná sýtočervená šťava okrem potešenia pre oko ponúka i sviežu vôňu, ktorou zvádza rôzne zmysly.
Servírovanie:
Získanú šťavu dobre premiešame a podávame najlepšie vychladenú.