Šťavnaté ovocie a chrumkavá zelenina sa v tomto jedle dokonale dopĺňajú s exotickými koreninami a dokazujú, že aj vegánska kuchyňa je pestrá a chutná.
Prísady:
- 1 karambola
- 1 zelená papája
- 1 zelené mango
- 1 strúčik cesnaku
- 3 perlové cibuľky
- stonka lahôdkovej cibule
- 1 červená a zelená čili paprička
- thajská bazalka a koriander
- 3 kumquaty
- soľ a korenie
- vegánska rybacia omáčka
- citrónová tráva
- zázvor
- hnedý cukor
- 1 limetka
- 1 karotka
- kokosový orech
Postup
Najskôr ošúpeme papáju, mango, karotku, cesnak, cibuľu a zázvor a všetko nakrájame na tenké pásiky. Pokrájanú zeleninu a ovocie zmiešame v mise so šťavou z jednej limetky. Tým vznikne svieža kombinácia sladkého manga a papáje, ostrého cesnaku, cibule a zázvoru a kyslejlimetky.
Na prípravu dresingu zmiešame kokosové mlieko, 20ml slanisto-korenistej rybacej omáčky a hnedý cukor. Na záver nakrájame čili papriky, kumquaty, lahôdkovú cibuľu a karambolu na tenké pásiky, ktoré taktiež pridáme do misy s nakrájanou zeleninou a ovocím. Na záver šalát dochutíme soľou, korením thajskou bazalkou i koriandrom.