Zohrejeme si mlieko a pomarančovú kôru na malej panvici. Keď sa z nich začne pariť, dáme dole z ohňa a pridáme maslo. Miešame všetko na panvici pokým sa maslo nerozpustí a pokým sa mlieko neochladí na izbovú teplotu.
Krok 2
Zmiešame múku, škoricu, cukor, droždie a 1 lyžičku soli vo veľkej mise. Zalejeme pripravenou mliečnou zmesou a rozšľahaným vajíčkom a miešame drevenou vareškou kým sa nevytvorí tuhá zmes. Zmes vyklopíme na pracovnú dosku a miesime kým nevznikne hladké a pružné cesto – po stlačení prstom by sa malo vrátiť do pôvodného tvaru. Cesto vložíme do čistej olejom vymastenej misy, prikryjeme fóliou alebo utierkou a necháme kysnúť 2 hodiny, alebo kým cesto nezdvojnásobí svoj objem.
Krok 3
Pomúčime náš najväčší plech múkou. Vyklopíme cesto späť na pracovnú dosku a miesime pokým nezmiznú všetky vzduchové bubliny. Do cesta pridáme sušené ovocie. Rozdelíme cesto na 11 rovnakých častí. Z každej časti cesta vytvoríme hladkú guľu. Gule uložíme na plech do tvaru prstenca, pričom medzi nimi ponecháme malú medzeru. Jemne ich prikryjeme kusom fólie a znova necháme hodinu, alebo kým sa ich objem nezdvojnásobí, na teplom mieste pod kysnúť, gule by sa mali dotýkať.
Krok 4
Zohrejeme rúru na 180 stupňov. Potrieme buchty malým rozbitým vajíčkom. Zmiešame zvyšok múky s dostatočným množstvom vody aby sa vytvorila hustá pasta. Pastu dáme do vrecka s odstrihnutým rohom a vytvárame ňou na buchtách krížiky – to je najjednoduchšie ak máme buchtičky v jednom veľkom kruhu, vtedy dáme čiaru cez stred každej buchty. Pečieme 25 minút do zlatista, kým nebudú dobre prepečené.
Krok 5
Medzitým si pripravíme pikantné medové maslo. Dáme do misky maslo, korenie a med. Vyšľaháme ich spolu elektrickým šľahačom do hladka. Zmes dáme do misky. Keď sú buchtičky hotové vyberieme ich z rúry a necháme na plechu 10 minút vychladnúť. Buchtičkový prstenec podávame teplý s pikantným medovým maslom v strede, aby sa oň mohli všetci podeliť. Buchty vydržia v nádobe až 3 dni, v mrazničke až 3 mesiace.