Hlavné jedlá

Uhorkové carpaccio s uhorkovým tatarákom a kuracími čipsami – recept

Tento recept je vhodný pre nadšencov nízkosacharidového jedla, ale určite ho ocenia aj ostatní. Povzbudzujúca kombinácia osviežujúcej uhorky a chrumkavého kuraťa je veľmi zdravá a podporuje prirodzený metabolizmus. Francúzsky dresing Vinaigrette a ostro-pikantné prísady dokonale uspokoja vaše chuťové poháriky.

Prísady:

  • 75 g kuracieho nárezu
  • 1 bio uhorka
  • 1 hrsť mandlí
  • 1 polievková lyžica ľanových semienok
  • 1 polievková lyžica ľanového oleja
  • štipka morskej soli
  • štipka korenia
  • 1 citrón
  • 1 čajová lyžička medu

Výživové hodnoty:

  • cca. 332 kcal, bielkoviny: 24 g, uhľohydráty: 14 g, tuk: 17,5 g

Postup

Bio uhorku nemusíme šúpať, stačí ju len poriadne umyť, aby sme nestratili cenné vitamíny a minerály. Približne dve tretiny uhorky postrúhame na tenké kolieska. Na uhorkový tatarák pokrájame zvyšok uhorky na veľmi malé kocky a ochutíme ich dresingom Vinaigrette (zmiešame ľanový olej, ľanové semienka, med, citrón, soľ a korenie).

Následne všetko dobre premiešame. Kurací nárez dáme do rozpálenej rúry alebo mikrovlnky na cca. 3 – 5 minút, kým pekne neschrumkavie. Opäť pokrájame na malé kocky.

Servírovanie:

Kolieska uhorky uložíme na tanier a doprostred naložíme uhorkové carpaccio a kuracie čipsy. Posypeme mandľami a je hotovo.

Tip: Kuracie čipsy obsahujú len málo uhľohydrátov, ale veľa bielkovín. Preto sa hodia k zdravému mlsaniu.

Kategorie:

Hlavné jedlá

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang