Hlavné jedlá

Lososová fileta na citrónovo-špargľových rezancoch – recept

Losos Vás presvedčí nielen svojou šťavnato-aromatickou chuťou, ale taktiež zdravými obsahovými látkami, ktoré vychvaľujú výživoví vedci. Morská ryba obsahuje popri dlhoreťazových Omega-3 mastných kyselinách taktiež hodnotné živiny, ako napr. vitamín A, D, skupinu vitamínov B a životne dôležitý stopový prvok jód. Losos v kombinácii s korenistou zelenou špargľou taktiež zabezpečí dostatok vitamínu C.

Prísady:

  • 250 g filety z lososa
  • 3 plné hrste zelenej špargle
  • 1 citrón
  • čerstvý kôpor
  • kajenské korenie
  • morská soľ
  • olivový olej

Výživové údaje:

  • 397 kcal; 7,5 g sacharidov, 52,8 g bielkovín, 18,5 g tuku

Postup:

Lososovú filetu umyjeme, osušíme utierkou, poriadne osolíme a okoreníme kajenským korením z oboch strán. Následne na panvici rozpálime olivový olej, na ktorom z oboch strán opražíme filetu – kým nebude zvnútra lesklá a na povrchu chrumkavo hnedá. 

Špargľu poriadne umyjeme a pokrájame na centimetrové kúsky. Kúsky pozdĺžne rozrežeme, čím vytvoríme množstvo špargľových pásikov. Tieto špargľové rezance dáme variť na približne 5 minút do osolenej vody, aby zostali pekne chrumkavé.

Servírovanie:

Na tanier naložíme špargľové rezance, ktoré pokvapkáme citrónom. Losos vyberieme z panvice a položíme na rezance. Hotové jedlo ešte zjemníme čerstvým kôprom a môžeme vychutnávať.

Kategorie:

Hlavné jedlá

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang