Grécky jogurt je mimoriadne krémový, hustý a svojou chuťou príjemne intenzívny. Gréci majú najviac radi lahodný jogurt s čerstvým ovocím, orechmi a medom. Ovocná kombinácia s domácky urobeným jogurtom je nielen neuveriteľne lahodná a osviežujúca, ale predstavuje aj hotovú vitamínovú bombu.
Prísady
MISKA GRÉCKEHO JOGURTU
- 2 litre mlieka
- 1 polievková lyžica gréckeho jogurtu
- 2 polievkové lyžice malín
- 2 polievkové lyžice čučoriedok
- 2 jahody
- 1 polievková lyžica pistácií
- mäta
- med
Postup
Na prípravu domáceho jogurtu krátko prevaríme mlieko, necháme ho vychladnúť a potom ho zmiešame s gréckym jogurtom. Následne pridáme do jogurtovača. V závislosti od prístroja a želanej tuhosti necháme mlieko fermentovať od 5 do 11 hodín pri 45 stupňoch. Maliny, čučoriedky a jahody umyjeme a vysušíme utierkou. Jahody pokrájame na polovice alebo štvrtiny.
Servírovanie:
Jogurt pridáme do misy a z posekaných orechov spravíme ozdobný kruh. Následne na jogurt pridáme vyvážené množstvo ovocia. Na záver už len dozdobíme pistáciami a mätou, osladíme medom.