Dezerty

Miska gréckeho jogurtu

miska-greckeho-jogurtu-2

Grécky jogurt je mimoriadne krémový, hustý a svojou chuťou príjemne intenzívny. Gréci majú najviac radi lahodný jogurt s čerstvým ovocím, orechmi a medom. Ovocná kombinácia s domácky urobeným jogurtom je nielen neuveriteľne lahodná a osviežujúca, ale predstavuje aj hotovú vitamínovú bombu.

Prísady

MISKA GRÉCKEHO JOGURTU

  • 2 litre mlieka
  • 1 polievková lyžica gréckeho jogurtu
  • 2 polievkové lyžice malín
  • 2 polievkové lyžice čučoriedok
  • 2 jahody
  • 1 polievková lyžica pistácií
  • mäta
  • med

Postup

Na prípravu domáceho jogurtu krátko prevaríme mlieko, necháme ho vychladnúť a potom ho zmiešame s gréckym jogurtom. Následne pridáme do jogurtovača. V závislosti od prístroja a želanej tuhosti necháme mlieko fermentovať od 5 do 11 hodín pri 45 stupňoch. Maliny, čučoriedky a jahody umyjeme a vysušíme utierkou. Jahody pokrájame na polovice alebo štvrtiny.

Servírovanie:

Jogurt pridáme do misy a z posekaných orechov spravíme ozdobný kruh. Následne na jogurt pridáme vyvážené množstvo ovocia. Na záver už len dozdobíme pistáciami a mätou, osladíme medom.

Kategorie:

Dezerty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang