Vegan/Vegetarian

Zelené karí – recept

Táto karí panvica vďaka rozmanitej zelenine, kokosu a zázvoru zavedie vaše chuťové poháriky do exotických diaľav.

Prísady

  • 1 veľká lyžica zelenej karí pasty
  • 200 ml kokosového mlieka
  • 3 vetvičky zeleného korenia
  • malý kus zázvora
  • 5 perlových cibuliek
  • 1 thajský baklažán dlhý fialový
  • 3 thajské baklažány malé fialové
  • 3 thajské baklažány žlté
  • 10 thajských bobúľ z kríka poka (turkeyberry)
  • 3 thajské baklažány biele
  • 2 žlté a 2 zelené cukety
  • 5 fazúľ
  • 5 strukov hrachu (záhradných)
  • 5 špargľových fazúľ
  • 5 ibištekov (okra)
  • hrsť hrachu
  • 1 pakchoi
  • 1 limetka
  • 1 karotka
  • 5 baby kukurice
  • 3 strúčiky cibule
  • 5 stoniek zelenej minišpargle
  • 1 stonka citrónovej trávy
  • bylinky ako napr.: thajská bazalka, koriander, pažítka, pór, kvety thajskej pažítky
  • jazmínová alebo basmati ryža

Postup

Najskôr umyjeme všetky prísady. Baklažány, pakchoi, špargle, cukety a karotky nakrájame a posekáme cibuľu, zázvor, citrónovú trávu a cesnak. Špargľovú fazuľu, baby kukuricu, cukrový hrach, hrach, ibištek, fazule a poka-bobule nenakrájame.

Cesnak a cibuľu opečieme na troche arašidového oleja na wok-panvici. Keď sa sfarbia dozlatista a uvoľnia intenzívnu arómu, pridáme a zľahka opečieme všetku zeleninu.

Vzápätí pridáme zelenú karí pastu a krátko opečieme. Potom prilejeme do panvice kokosové mlieko. Chrumkavá zelenina nasiakne ostrosť karí i jemne sladkú arómu kokosového mlieka a prinesie tak dokonalú chuťovú rovnováhu medzi sladkastým a pálivým. Karí panvicu ochutíme soľou, korením, ľubovoľnými bylinkami a servírujeme ju k ryži a s kúskom limetky.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang