Hlavné jedlá

Daeji bulgogi quesadilla s pak choi-kimchi – recept

Toto jedlo snúbi mexickú quesadillu s kórejským kimchi, čím vytvára chutnú, pestrú kreáciu na potešenie pre oči i chuťové poháriky.

Prísady:

  • 10 plátov cesta na quesadillu
  • 300 g syra chedar
  • Mäso
  • 500 g bravčovej filety
  • 2 cibule
  • 1 karotka
  • 100 ml sójovej omáčky
  • 20 ml sezamového oleja
  • 1 polievková lyžica cukru
  • soľ a korenie
  • zväzok lahôdkovej cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • zázvor
  • 3 polievkové lyžice ryžového/kukuričného sirupu
  • polovica hrušky nashi
  • 2 polievkové lyžice mletej chilli papričky
  • Kimchi
  • 500 g Pak Choi
  • 1 karotka
  • kus zázvoru
  • 1 zväzok lahôdkovej cibule
  • 1 zväzok pažítky
  • polovica hrušky nashi
  • 2 červené cibule
  • korenie a soľ
  • 1 polievková lyžica cukru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 červené chillli papričky
  • 2 polievkové lyžice pokrájaných zaváraných chilli p.
  • 1 polievková lyžica rybej omáčky
  • 1 polievková lyžica medu
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ a korenie

Postup

Ostrá kimchi kapusta: Jednotlivé listy Pak Choia namočíme do vody a štedro osolíme. Kapusta nasiakne vodu. Medzitým zmiešane ryžovú múku s cukrom, rybacou omáčkou, kúskami karotky i zázvoru a všetkými druhmi cibule. Umyté listy kapusty namočíme do tejto marinády na jeden až dva dni. 

Následne nakrájame mäso na menšie pásiky a pripravíme marinádu: najemno nakrájanú cibuľu a mrkvu zmiešame s pokrájanou nashi hruškou, postrúhaným zázvorom, cesnakom a ochutíme korením, soľou, hnedým cukrom, ryžovým sirupom a mletou chilli paprikou.

Dobre premiešame a vložíme mäso do pripravenej zmesi. Keď mäso vsiakne pálivo-sladkú chuť, sprudka ho opečieme na panvici, rovnomerne ho rozdelíme na plátky quesadilly cesta spolu s kimchi a postrúhaným syrom. Pokryjeme ďalším plátom cesta. Quesadillu opečieme do chrumkava  na horúcej panvici z oboch strán.

Kategorie:

Hlavné jedlá

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang