Hlavné jedlá

V betelových listoch zavinuté mäso s nuoc mam – recept

Korenená rybacia omáčka, aromatické betelové listy a šťavnaté mleté mäso spolu v tomto vietnamskom jedle, ktoré svojou vôňou a zložením láka ďalekou exotikou.

PRÍSADY:

  • 300 g zmesi mletého mäsa
  • 2 balenia betelových listov (La Lot)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 šalotky
  • rybacia omáčka
  • soľ a čierne korenie
  • 1 zväzok koriandra

          Omáčka Nuoc Mam:

  • 1 limetka
  • 2 kávové lyžičky cukru
  • 150 ml teplej vody
  • 20 ml rybacej omáčky
  • chilli paprička
  • 1 strúčik cesnaku

Postup

Pokrájanú cibuľu a cesnak opražíme na horúcej panvici, pridáme mleté mäso a najemno posekané betelové listy zbavené stopky. Ochutíme soľou, korením a rybacou omáčkou. Akonáhle sa mäso zľahka opečie (stiahne), odstavíme z platne a necháme vsiaknuť korenenú rybaciu a bylinnú arómu betelových listov.

Po dvoch hodinách vyformujeme z ochuteného mäsa malé valčeky (cca. ako prst), položíme na betelový list a zavinieme.

Žilnatá stopka betelového listu poslúži dobre na upevnenie závitku. Závitky opečieme na platni alebo grile. Medzitým si pripravíme omáčku: najprv zmiešame teplú vodu s dvomi kávovými lyžičkami cukru, pridáme šťavu z limetky, 20ml rybacej omáčky, jemne posekaný cesnak a trochu chilli. Závitky servírujeme spolu s omáčkou.

Kategorie:

Hlavné jedlá

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang