Ingrediencie:
- 220 g hladkej špaldovej múky
- 220 g medu
- 100 ml oleja
- 4 vajcia
- 0,5 dl vlažnej vody
- 100 g na hrubo mletých lieskových orieškov
- 2 PL kakaa
- 1 prášok do pečiva
- kto má rád, môže pridať za hrsť sušených hrozienok alebo brusníc
Postup:
- Bieky oddelíme od žĺtkov a vyšlaháme ich do tuha. Žĺtka dobre vymiešame s medom. Až tak, aby mám vznikla pena a bábovka tak bola ešte viac nadýchaná.
- Do žĺtkovej zmesy ďalej vmiešame 100 ml oleja, 0,5 dcl vlažnej vody a na hrubo nasekaných 100 g lieskových orieškov. Na záver opatrne drevenou vareškou primiešavame vyšlahaný sneh a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
- Kto má rád, môže do cesta pridať za hrsť sušených hrozienok alebo brusníc
- Teraz cesto premiestnime do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy. Do poslednej približne tretiny vmiešame 2 PL kakaa a vylejeme do formy.
- Bábovku dáme piecť pri 190 stupňoch na približne 25 až 30 minút.