Suroviny
- 800 g zemiakov
- 4 bravčové rezne /150 g
- 4 polievkové lyžice hladkej múky
- 2 vajíčka
- 4 polievkové lyžice oleja
- strúhanku podľa potreby
- 5 polievkových lyžíc masla
- soľ
- čučoriedkový džem
- 1 pomaranč
Postup
Zemiaky dôkladne umyjeme a v šupke uvaríme v mierne osolenej vode domäkka. Rezne osolíme, okoreníme, obalíme v múke, vajíčkach prešľahaných s trochou vody a strúhanke. V horúcom oleji vyprážame z každej strany asi 6 minút dozlatista.
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na plátky a opražíme v rozpustenom masle. Pomaranč umyjeme pod horúcou vodou alebo ošúpeme, polovicu nakrájame na plátky, druhú odšťavíme.
Čučoriedkový džem premiešame s trochou pomarančovej šťavy, kôpky ozdobne uložíme na plátky pomaranča. Viedenské rezne podávame s maslovými zemiakmi a čučoriedkovým džemom na pomaranči.