Recept pre 2 osoby
Potrebujeme
- stredne veľká cibuľa ( najlepšie červená)
- 2 balenia neochuteného tofu
- 2 paradajky
- soľ
- čierne korenie
- chilli
- kurkuma
- olej alebo kokosový tuk
Postup
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kocky.
Na panvici rozpálime olej alebo kokosový tuk a cibuľku opražíme.
Paradajky si nakrájame na malé kocky, pridáme k mierne opečenej cibuľke a osolíme. Cibuľku s paradajkami necháme variť cca 2 – 3 minútky.
Tofu si nadrobíme na malé kúsky a pridáme na panvicu s čiernym korením, chilli a kurkumou. Kurkumy pridáme toľko, aby naša tofu praženica nadobudla peknú žltú farbu.
Pozn. : Tofu je prírodný produkt, ktorý sa pripravuje zo sójových bôbov. Je vynikajúcim zdrojom bielkovín. Neobsahuje tuk ani cholesterol, je jedinečným zdrojom vápnika, železa, vitamínov B, vitamínu E, lecitínu, draslíka, horčíka a fosforu.