Recept pre 4 osoby
Potrebujeme:
- 1-2 karfioly (podľa veľkosti)
- hladkú múku
- 3 – 4 vajíčka
- strúhanku
- soľ
- olej na vyprážanie (napr. arašidový olej)
- 10 – 12 zemiakov (podľa veľkosti)
- 1 dl mlieka
- rukolu
- olivovy olej
- kúsok citrónu
Karfiol umyjeme a rozdelíme ho na malé gustiózne kúsky. Uvaríme ho v osolenej vode do mäkka. Každý kúsok karfiolu následne obalíme – najskôr v múke, potom v rozšľahanom, osolenom vajíčku a nakoniec v strúhanke.
Keď máme všetky kúsky obalené, ošúpeme a nakrájame zemiaky na kocky a v osolenej vode ich varíme do mäkka. Kým sa zemiaky varia, vyprážame na oleji karfiol do zlatista. Uvarené zemiaky zmiešame s mliekom, osolíme a rozmixujeme alebo roztlačíme na kašu.
Podávame s rukolou, ktorú pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou.