Hlavné jedlá

Ružové palacinky plnené bryndzou a rukolou – recept

Ružové palacinky sú pastvou pre oči a úplne najviac nám chutia plnené bryndzou. Nakrájané na kolieska sa okrem toho hodia aj ako originálne jednohubky.

Recept pre 2 osoby
Čas prípravy: 30 minút

Potrebujeme:

Na cesto:

  • 100 g hladkej pšeničnej / špaldovej múky
  • 2 vajcia
  • 120 ml šťavy z červenej repy
  • 80 ml sójového mlieka
  • štipka soli
  • olivový olej na opekanie

Na naplnenie:

  • 250 g bryndze
  • 1 väčšiu cibuľu, nakrájanú na tenké prúžky
  • rukolu alebo poľný šalát

Všetky prísady na cesto zmiešame a necháme 5 minút odstáť. Na panvici rozohrejeme trošku oleja a z cesta upečieme tenké ružové palacinky. Opekáme len z jednej strany, aby sa nám neporušila jednoliata štruktúra palacinky.

Palacinky necháme vychladnúť a následne ich naplníme bryndzou, opečenou cibuľkou a rukolou.

Ružové palacinky sa dajú pripraviť aj na sladko. Pridajte do cesta 2 PL medu a potrite vašou obľúbenou sladkou náplňou!

Kategorie:

Hlavné jedlá

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang