Quinoa by určite nemala chýbať v jedálničku vegetariánov, preto že má vysoký obsah aminokyselín, ktoré sú pre nás veľmi dôležité. Okrem toho je zdrojom minerálov, obsahuje vápnik, železo, draslík, zinok a horčík. Recepty z quinoe odporúčame aj celiatikom, keďže neobsahuje lepok.
Dostanete jú kúpiť v bio-obchodom alebo aj dm-ku.
Potrebujeme:
- 200 g quinoe
- avokádo
- polku čerstvej uhorky
- 2 paradajky
- 2 menšie mrkvy
- štavu z citróna
- bazalku
- soľ a korenie
Ako sme už spomínali. Recept je veľmi jednoduchý a rýchli.
Quinou uvaríme podľa návodu a necháme trochu vychladnúť. Nakrájame si zeleninu podľa nášho výberu /okrem mrkvy, tú nastrúhame/ a primiešame ju do quinoe. Ochutíme citrónovou šťavou, nasekanou čerstvou bazalkou, soľou a korením.
Do šalátu môžeme pridať naozaj čokoľvek, čo nám chutí. My sme zvolili kombináciu, aby bol šalát svieži a ľahko stráviteľný.