Nátierky

Voňavá rozmarínovo – hlivová nátierka – recept

Recept pre 4 osoby

Potrebujeme:

  • 600 g hlivy
  • 4 šalotky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 100 g lieskových orechov
  • 50 ml vody alebo suchého bieleho vína
  • vetvička rozmarínu
  • 4 – 5 PL Olivový olej
  • 1 PL balzamikového octu
  • soľ
  • čierne korenie

Na oleji do sklovita osmažíme na kocky nakrájanú šalotku a celé očistené strúčiky cesnaku. Pridáme na kúsky nakrájanú hlivu, obratú vetvičku rozmarínu (čiže iba „lístky“) 50 ml bieleho suchého vína alebo vody, približne 1 zarovnanú ČL soli, čierne korenie a dusíme pod pokrievkou 6 minút. Po tomto čase necháme hlivu ešte 2 minútky smažiť na panvici, už bez pokrievky.

Lieskové orechy opečieme na panvici približne minútku a pol, kým sa neuvoľní ich krásna aróma.

Vychladnutú hlivu dáme spolu s opečenými lieskovcami do mixéra, pridáme 4-5 PL olivového oleja, 1 PL balzamikového octu a vymixujeme do hladka.

Najlepšie chutí keď trošku „postojí“ v chladničke.

Servírujeme na dobrom kváskovom chlebíku.

Tip pre nevegánov: s rozdrobeným feta syrom chutí božsky.

Kategorie:

Nátierky

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang