Ak ste fanúšikovia zapekaných chlebíkov všetkých možných druhov ako ja, tak dúfam, že si pochutíte aj na tejto kreácii. Hodia sa na večeru, ideálne s pohárom bieleho vínka.
Potrebujeme:
- (olivový) chlieb alebo iné pečivo (2 – 3 krajce chleba na osobu)
- 1 balenie šampiónov (250 g)
- hrsť vlašských orechov
- nastrúhaný parmezán
- maslo
- čerstvý rozmarín
- soľ
- korenie
- hrsť rukoly
- olivový olej
Nakrájaný chlieb rozložíme na plech (na papier na pečenie) a posypeme jemnou vstvou parmezánu. Vlašské orechy nakrájame na malé kúsky a pridáme na chlebíky. Šampióny nakrájame na tenké plátky, osolíme, okoreníme a opražíme ich na masle s troškou rozmarínu.
Opečené šampióny rozložíme na chlebíky a ešte raz posypeme tenkou vrstvou parmezánu. Dáme zapiecť do predhriatej rúry na cca. 3 min. Podávame s rukolou, pokvapkané olivovým olejom.