Suroviny
- 1 kura
- 150 g mrkvy
- 100 g fazuľových luskov
- 100 g šampiňónov
- 3 cibule
- 2 PL petržlenovej vňate
- 2 dl olivového oleja
- 5 bobkových listov
- 1 KL mletého čierneho korenia
- 5 strúčikov cesnaku
- 2 KL soli
- 100 g žltého melónu
- 150 g nových zemiakov
- 3 dl svetlého piva
Postup
Porcie kurčaťa opečieme na horúcom oleji zo všetkých strán, vyberieme na tanier a odložíme na teplé miesto. Do výpeku pridáme nahrubo pokrájanú cibuľu a cesnak a osmažíme. Vrátime naspäť mäso, pridáme celé koreniny, osolíme a podlejeme pivom.
Pridáme bobkový list, mrkvu pokrájanú na väčšie kúsky, zemiaky na mesiačiky, petržlenovú vňať a necháme dusiť. Neskôr pridáme na väčšie kusy pokrájané šampiňóny, žltý melón pokrájaný na kocky približne 2 x 2 cm a fazuľové lusky.
Dusíme do mäkka. Tesne pre dokončením posypeme mletou červenou paprikou a posekanou petržlenovou vňaťou.